Szkołę prowadzi
Powiat Mikołowski
znajdź nas na
Facebooku
dodane 8 listopad 2017r., godz.: 14:03 przez Administrator

Olimpiada Wiedzy o Żywieniu i Żywności Wydrukuj

 

W dniu 2 listopada 2017 r. odbył się kolejny szkolny etap Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Była to XXII edycja Olimpiady, której tematyką wiodącą były Owoce i warzywa – przetwórstwo i rola w żywieniu.

W etapie szkolnym brało udział 8 uczniów z klas o specjalności Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych. Uczniowie odpowiadali na pytania, których tematyka dotyczyła podstaw żywienia, dietetyki, surowców, technik sporządzania potraw, asortymentu potraw i ich zastosowania w żywieniu człowieka.

Pierwsze miejsce zajęła Sandra Rachel uczennica klasy III ŻHS/ TŻiUG,
drugie Weronika Urbas   z klasy II ŻOE/TŻiUG,
 trzecie Wiktoria Dyrbuś i Mateusz Skołud z klasy II ŻOE/TŻiUG.

Dziękujemy wszystkim uczestnikom etapu szkolnego  Olimpiady za udział i chęć sprawdzenia swojej wiedzy i umiejętności.
Przygotowaniem i przeprowadzeniem etapu szkolnego zajmowała się mgr inż. Barbara Skurczak

Załączone zdjęcia:

 

Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Ornontowicach
Wszelkie prawa do materiałów na tej stronie zastrzeżone
Projekt i wykonanie: Fonet & pkwiecien.pl

Zanotowaliśmy już
1816684
odwiedzin!